Udflugt til et af Prags markeder - tag på marked i Prag!

Prag Udflugter

Prag udflugter og ture på dansk                         

Prag Udflugter v/ Laus Sørensen                      Dansk mobil: +45 42 83 88 55
Rumunska 8                                      ´        tjekkisk mobil: +420 776 819 223
12000 Praha 2 - Tjekkiet                                 e-mail: laus@prag-udflugter.dk

Udflugt til et af Prags markeder

 

DENNE TUR ARRANGERES IKKE LÆNGERE! Jeg synes ikke, jeg i tilstrækkelig grad kan give gæsterne en oplevelse, som retfærdiggør, at jeg deltager

NB! Hvis du via Google er kommet til denne side, beklager jeg forvirringen og evt. skuffelsen.

 

SAPA - også kendt som "Det Sorte Marked i Prag" eller "Prags Lille Hanoi"

DENNE TUR ARRANGERES IKKE LÆNGERE! Jeg synes ikke, jeg i tilstrækkelig grad kan give gæsterne en oplevelse, som retfærdiggør, at jeg deltager

NB! Hvis du via Google er kommet til denne side, beklager jeg forvirringen og evt. skuffelsen.

Få en unik shopping-dag i et af Prags mest "hemmelige" markeder - og modtag hjælp og vejledning.

Indgangen til SAPA - Prags Lille HanoiAlle danskere kender Prags store marked i Holesovice - det, der ofte bliver kaldt "Det Gule Marked". Her kan enhver springe på en sporvogn og tage ud og besøge markedet i nogle fornøjelige timer.

Men langt færre kender markedet SAPA i forstaden Libus i Prag 4. SAPA bliver også kaldt Prags Lille Hanoi, da de fleste af de 2-3000 handlende er fra Vietnam.

Der er et stort udvalg af tøj og sko på markedetI modsætning til markedet i Holesovice, så er der en meget, meget stor mangfoldighed på SAPA. Her kan købes stort set alt, selv flybilletter, butiksindretning, hårshampoo, briller, spændende og eksotiske fødevarer, selvfølgelig tasker, sko (dog ikke et par ad gangen) og ure i hobetal, osv. osv. Det er en by i byen, og der er selvfølgelig også advokatkontorer, oversættelsesservice, uddannelse og tempel.

Bydelen summer af liv og aktivitet og i modsætning til markedet i Holesovice er det ikke rettet mod turister - dem ser man kun ganske få af.

Bare en af de mange markedshaller på "Det Sorte Marked" i PragSAPA er stedet, hvor Prags mange vietnamesere handler. Både privat, men også engros. Derfor vil man i mange af forretningerne blive mødt med et krav om f.eks. mindst 12 stk - men da der er rigtig, rigtig mange butikker at vælge imellem, kan man ofte finde noget tilsvarende hos en anden handlende, som godt vil sælge enkeltvis - men til en lidt højere pris end ved 12-16 styk, hvilket selvfølgelig er fair nok. Og priserne er lave - det er jo bl.a. her, varerne til markedet i Holesovice bliver indkøbt, så man kan springe et led over. Bemærk dog, at det er stort set umuligt at købe sko i mindre mængder end 12-16 ens par i assorterede størrelser - gør derfor dig selv den tjeneste, at du helt springer skoene over, så du undgår skuffelser.
Der er mylder og travlhed i Prags Lille HanoiPolitiet har i de senere år øget kontrollen med mærkevareefterligninger - især på markedet i Holesovice, hvor disse varer efterhånden er sjældne og vanskelige at finde. Men også SAPA bliver jævnligt kontrolleret. Det betyder, at man ikke altid kan få flotte "mærkevarer". Og for at blive lukket ind til disse "hemmelige" varer kan det være en fordel at være et kendt ansigt på markedet - og det er bl.a. her, guiden kommer ind i billedet. Jeg har gode forbindelser på SAPA og kan skabe  kontakt til de handlende, hvis man ønsker det. Det kan ikke garanteres, at der kan skabes kontakt til handlende med mærkevareefterligninger.
Vietnamesisk nudelsuppe - velsmagende og billigDer er mange spisesteder på SAPA, så det er absolut intet problem at få sig en god og billig frokost. Selvfølgelig først og fremmest autentiske vietnamesiske specialiteter, men hvis det er for eksotisk, kan man også få. bl.a. sandwiches og fast food.

Tag med på marked - det er en af de helt sjældne og anderledes aktiviteter på et Prag besøg!