Udflugt på dansk - Mala Strana og Novy Svet

Prag Udflugter

Prag udflugter og ture på dansk                         

Prag Udflugter v/ Laus Sørensen                      Dansk mobil: +45 42 83 88 55
Rumunska 8                                      ´        tjekkisk mobil: +420 776 819 223
12000 Praha 2 - Tjekkiet                                 e-mail: laus@prag-udflugter.dk

Byrundtur - Lillesiden og Nye Verden (Nový svět)

TID: 09:00-13:00
MØDESTEDD: Cafe Tramvajj
DAGEDAGE: TORSDAG
FÆRDSEL: Til fods og med sporvogn
MAD-DRIKKE: Ikke inkluderet - guiden kan anbefale spisested til frokost

PRIS: 500 koruna (sporvognsbillet ikke inkluderet

Bemærk venligst: 2018 sæsonen er 23/3-28/10 2018. Udenfor sæsonen kan vi tilbyde lufthavnstransport, individuelle byvandringer og individuelle ture, men bedst for ekempelvis 4-6 personer (eller flere) af hensyn til prisen pr. person. Du er velkommen til at henvende dig med spørgsmål. Overvej evt. en privat byvandring, private ture med eller uden bil. En spændende privat byvandring eller "Ud i det blå med Prag Eksperten"

Tycho Brahes hus i PragPrag byrundtur tordag kan både være for jer der kommer første gang - og jer som vil vide mere. Altid med lokal guide på dansk. Vi vil gerne vise jer kvarteret Hradcany, Nye Verden samt stræder og barok haver i Lillesiden. Først sporvogn uden om køer ved borgen. Vi skal gå på brosten og mest ned af bakke. Oplev sider af de middelalderlige bydele, de fleste gæster overser, som Tycho Brahes første hus og overdådige haver.Guiden fører gennem snedige stræder i det middelalderlige fattigkvarter Den Nye Verden, omkring både Loreta og Strahov klostrene, gennem nogle af Lillesidens smukkeste og mindre befærdede stræder, til barok haven Vrtbovska. Entré dér er inklusive. Turen slutter foran haven, hvor du kan fortsætte med tip fra guiden, finde en lokal frokost eller tage sporvogn direkte retur til Wenzelpladsen. Vi holder undervejs en mindre pause, forfriskninger for egen regning.

Efter en tur med sporvogn (billetten er for egen regning) passerer vi den nuværende præsidents residens og som et af de første huse i Nye Verden, Tycho Brahes Prag bolig. De snedige og ofte oversete stræder med skjulte detaljer fører os forbi det rige Loreta kloster og det imposante Cernín palæ der huser udenrigsministeriet. Vi skal både snakke om skægget dame i klostret, barokskulpturer og fliserne foran ministeriet, hvor udenrigsminister Jan Masaryk blev fundet død i 1948. Herfra vil vi på bakkekammen gå til Strahov klostret. Udsigterne over hele Prag, borgen på sin klippe, er forrygende her. Lillesiden med Karlsbroen forrest i perspektivet.  

Mala Strana på udflugt på danskDerfra går vi ned af bakke på sidste del af turen, vi smutter gennem æblehaver og smukke barokgyder. Vi runder bagsiden af den tyske ambassade, hvor en Trabant på ben står til minde om østtyske flygtninge i 1989. Det er et af kunstneren David Černýs mange interessante værker, og guiden kan fortælle lidt om, hvor man ellers kan se hans arbejder. Et sidste kort stykke leder os til den utroligt smukke barok have Vrtbovska. Den øverste terrasse i de forskudte niveauer giver endnu en blændende udsigt over Prag og borgen. Guiden fortæller færdig om barok, det lille Prag Jesusbarn nærved og alle de andre detajer i kvarteret heromkring. Endelig kan du få alskens tip til at fortsætte på egen hånd. Der er gode lokale frokoster, caféer, parker, nogle af byens bedste is og meget mere at hjælpe dig til at finde.  

Vær opmærksom på at vi har på prag byrundtur torsdag bevidst undgår Prags slot. Det finder du nemmest selv og køer på grund af sikkerhedskontrol er ofte et problem. Denne torsdagstur er bevidst lagt for at gå uden om de slagne veje, vi vil gerne vise hvor skøn og samtidig fredelig Prag også er. Vi kan udnytte at vi er et lille hold, så forudsætter vi blot at du har fodtøj til brosten og ben til lidt højdeforskelle og enkelte trapper. Børn er meget velkommen, bemærk blot at turen mest er til fods, mens vi snakker. Guiden svarer gerne på alle slags spørgsmål. Turen vil give dig en fornemmelse af de forgangne århundreder, som både bygninger og brosten emmer af.