Fontæneshow med middag i Prag - Krizikova Springvandet

Prag Udflugter

Prag udflugter og ture på dansk                         

Prag Udflugter v/ Laus Sørensen                      Dansk mobil: +45 42 83 88 55
Rumunska 8                                      ´        tjekkisk mobil: +420 776 819 223
12000 Praha 2 - Tjekkiet                                 e-mail: laus@prag-udflugter.dk

Fontæneshow med middag - Krizikova Springvandet

Prags bedst kendte springvand

Guidede ture og udflugter i Prag

TID: 18.30-22.00
MØDESTED: Cafe Tramvaj
DAGE: ALLE AFTENER EFTER AFTALE VED MINIMUM 4 PERSONER, der tilmelder sig samlet - altså som privat gruppe
FÆRDSEL: med sporvogn
MAD-DRIKKE: 3 retters menu
PRIS: 1100 koruna inkl middagen

Bemærk venligst: 2018 sæsonen er 23/3-28/10 2018. Udenfor sæsonen kan vi tilbyde lufthavnstransport, individuelle byvandringer og individuelle ture, men bedst for ekempelvis 4-6 personer (eller flere) af hensyn til prisen pr. person. Du er velkommen til at henvende dig med spørgsmål. Overvej evt. en privat byvandring, private ture med eller uden bil. En spændende privat byvandring eller "Ud i det blå med Prag Eksperten"

 Fontæneturen byder på en klassisk, tjekkisk middag og bagefter show ved Krizikova-fontænen, som uden tvivl er Prags mest berømte springvand – turen er efterhånden i sig selv en Pragklassiker. Turen egner sig til både børn og voksne, vi bestiller gerne børnemenuer, - og i øvrigt også glimrende vegetarmad på denne restaurant. Middag, velkomstdrink og billet til show er inklusive i prisen. Turen er fra 18.30-22.00.
 
Krizikova fontænens springvands showKrizikova-fontænen er unik i verden. Den findes ikke helt magen til. Fontænen, det kæmpe springvand, blev oprindelig bygget til århundrede-udstillingen i 1891. Hundrede år senere undergik Fontænen, som hele området, en total renovering. Man holdt Tjekkoslovakisk udstilling i 1991. I dag fremstår springvandet med adskillige tusinde dyser, lyssætning, musik og endda lejlighedsvise dansere.
 
Forestillingerne er oftest baseret på kendte rock, pop eller klassiske stykker musik, som altså iscenesættes med vand og musik koreograferet. Musikken kan bl.a. være Bocelli, Dvorak og Queen. Forestillingerne varer knapt en time. Vi tager til showet kl. 21, hvor det er nogenlunde mørkt hele sæsonen, så ses lyset fra det store springvand bedst.
 
Vi spiser på restaurant Prazan, hvor vi om sommeren kan sidde udenfor i en dejlig "ølhave". Restauranten serverer bl.a. øl fra det fine lille familiedrevne bryggeri Uneticky Pivovar, men naturligvis også andre drikkevarer. Vi har sammensat en tjekkisk middag med inspiration fra områdets historie. Vi spiser først en cremesuppe med svampe, så skal vi have kejser Franz Josephs livret, stykker af svinemørbrad svøbt i bacon. Vi får også bagte kartofler og hyben-sauce. Desserten er æbletærte med vanille is, chokolade og flødeskum. Drikkevarer er ikke med i prisen. 
 
Når vi spadserer fra middagen skal vi forbi de smukke Art Nouveau haller i Vystaviste. Hele området i Prag 7 blev bygget til den store industriudstilling i 1891, en tjekkisk pendant til verdensdstillingerne. Der er også et ældre tivoli, en kopi af Shakespeares Globe teater og mange andre attraktioner. I Lapidariet, som hører under Nationalgalleriet, findes mange af de originale statuer fra Karlsbroen og andre steder i Prag.
 
I udstillingsområdet er der året rundt messer, fra julemesse til bilshow. Vystaviste ligger ved siden af den fantastisk dejlige park, Stromovka. Det er gamle, kongelige jagtmarker fra det 16.årh. Apropos er Stromovka dejlig til gåture, sommer og vinter. Via Kejserøen, kan man gå fra Vystaviste til Troja slot og Prag Zoo. Her er gode cykel- og rulleskøjtestier. Desuden er her et observatorium med lejlighedsvise Tycho Brahe show.
 
Fontæne-turen begynder som altid ved ture i byen ved vores faste mødested, sporvognscafeen midt på Wenzelspladsen i Prag (Vaclavske Namesti). Vi mødes 18.30 og tager så sporvogn 14 mod Vystaviste-udstillingsområdet. Husk I selv skal have billet. Stoppet før Vystaviste ligger vores restaurant, Bohemia Bagel. Eftersom vi kun skal gå en kort tur for at nå indgangen til det store springvand i Prag bagefter, kan vi afslutte middagen i fred og ro, inden vi i god tid finder pladser til forestilingen kl.21. Det slutter inden 22, hvorefter der er gode forbindelser med sporvogn 14, 17 og Rød Metro. Hjemturen er på egen hånd.