Markeder i Prag - udflugt på dansk

Prag Udflugter

Prag udflugter og ture på dansk                         

Prag Udflugter v/ Laus Sørensen                      Dansk mobil: +45 42 83 88 55
Rumunska 8                                      ´        tjekkisk mobil: +420 776 819 223
12000 Praha 2 - Tjekkiet                                 e-mail: laus@prag-udflugter.dk

3 af Prags markeder på én dag

TID: 09:00-13:00
MØDESTED: Cafe Tramvaj
DAGEDAGE: Lørdage som nævnt her (20/4, 18/5, 4/7, 11/7, 18/7, 25/7, 1/8, 8/8)
FÆRDSEL: Til fods, metro, sporvogn og lille færge
MAD-DRIKKE: Ikke inkluderet - guiden kan anbefale spisested til frokost

PRIS: 500 koruna (Dkk. 150,-) (transportbilletter ikke inkluderet)

Bemærk venligst: 2019 sæsonen er 1/4-20/10 2019. Udenfor sæsonen kan jeg tilbyde lufthavnstransport, individuelle byvandringer og individuelle ture, men bedst for ekempelvis 4-6 personer (eller flere) af hensyn til prisen pr. person. Du er velkommen til at henvende dig med spørgsmål. Overvej evt. en privat byvandring, private ture med eller uden bil. En spændende privat byvandring eller "Ud i det blå med Prag Eksperten"

Loppemarked med Prag UdflugterTuren "3 af Prags markeder på én dag" er tænkt som et første indtryk af markeds-liv i Tjekkiets hovedstad, du kan så vende tilbage til de bedste handler og dit favoritkvarter. Undervejs på turen vil du opleve kvarteret Karlín, hvor vi både skal se den centrale kirkeplads med markedet og nybyggede kontorarealer langs Moldau, hvor oversvømmelser i 2002 blæste alt væk. Guiden slutter med masser af information om muligheder i kvarteret Holesovice efter turen, enten på markedet eller i nærheden, hvor du finder bryggeri, ude-serveringer, skønt kunstgalleri, bitcoin-café og second hand tøj.  

Blesi Trhy betyder direkte loppemarked. Det store marked var før kendt som Kolbenova, inden en brand tvang dem til at flytte. Her findes ofte meget plastic og underlige ting, men også små skatte af antikke bamser, sjov elektronik eller porcelæn, husgeråd og lamper fra Tjekkoslovakiets tid. Inden branden var der 50.000 m2, men det er ikke helt så stort efter flytningen. Den lille entré på stedet er inklusive på turen.

Vi når markedet med første ben i offentlig transport, vi skal herud med metro og kort i sporvogn. Vi kan sagtens nå et par handler, men så skal vi også videre med sporvogn stik vest.

Et kvarter efter ankommer vi direkte til kirkepladsen i kvarteret Karlín. Lørdag er markedsdag. De små såkaldte "farmermarkeder" er slået markant igennem det sidste årti. Den store hal 22 med fødevarer på Prags marked, vi ser til sidst på turen, var tidligere eneste mulighed for at handle lokale grøntsager og frugt. I dag findes der næsten ti små og lidt større weekend markeder, hvor du i dag også finder stadigt mere økologisk. Eksplosionen i udvalg og nærhed er en fest. Hvis du ikke trænger til en pause på bænken med kaffe, en øl eller et glas vin i hånden, er den fantastiske neo-romanske kirke også værd at kigge ind i. Omkring pladsen mærkes et Prag i forandring tydeligt, guiden vil fortælle lidt om nye kontorer, beboere og kvarterets tidligere historie. Du kan i øvrigt også finde fingermad og drikkevarer på begge de andre markeder.  

Pražská tržnice, eller Det Gule Marked i PragVi skal så spadsere cirka ti minutter for at nå breden af Moldau. En lille færge er integreret i Prags offentlige transportsystem, så vores billetter gælder også her. Turen over tager få minutter forbi øen Stvanice og en udsigt til Prags borg. Vi lander med færge lige ved indgangen til Prags marked, Pražská tržnice. De mange kopivarer som markedet oprindelig var kendt for forsvinder gradvist her, der er heller nær så mange vietnamesiske boder som sidste årti. Her er til gengæld åbnet en hal hver lørdag med lokale designere og kunsthåndværkere. Find noget unikt. Guiden vil også vise dig en hal indtaget af ny-cirkus og teater, den omtalte hal med fødevaremarked, et sjovt kunstgalleri og de bedste frokoster, hvad enten du er til tjekkiske retter, pizza eller vietnamesisk Pho med mere.

Inden guiden tager afsked, får du bykort og tip til kvarteret. Find som skrevet masser af muligheder fra alternative steder til etableret bryggeri.   Du får brug for to sporvognsbilletter per person for egen regning (En til 32 og en til 24czk. 56czk i alt / ca.16dkk), med mindre du bruger flerdagskort. Guiden kan hjælpe med at købe billetter inden tur-afgang. Turen slutter på markedet. Hvis du vil direkte retur til start sted, hjælper guiden med ruten, sporvogn 6 kører dertil.