Om os, der laver udflugter i Prag

Prag Udflugter

Prag udflugter og ture på dansk                         

Prag Udflugter v/ Laus Sørensen                      Dansk mobil: +45 42 83 88 55
Rumunska 8                                      ´        tjekkisk mobil: +420 776 819 223
12000 Praha 2 - Tjekkiet                                 e-mail: laus@prag-udflugter.dk

Om Prag Udflugter

Prag udflugter er et samarbejde mellem Laus Sørensen (Prag-Eksperten) og Pavel - Helge, to danske/dansktalende guider i Prag - samt øvrige dansktalende samarbejdspartnere, som deltager i serviceringen af vore kunder.

Formålet med Prag Udflugter er at give individuelt rejsende de bedste muligheder for at opleve seværdigheder i Prag på dansk og under former, som adskiller sig fra masseturisme. Men vi vil ikke være dyrere end de udenlandske alternativer. Til gengæld vil vi gerne være mere personlige og nærværende. Det er vores fornemste opgave!

Folkene bag Prag Udflugter:

Laus Sørensen - født 1961:

Laus Sørensen foran Nationalteatret i Prag

Indehaver af Prag Udflugter, Prag Eksperten og Prag Hoteller.

Uddannet folkeskolelærer suppleret med videreuddannelse indenfor bl.a.  skoleudvikling, coaching, ledelse/management og økonomi.

Har bl.a. arbejdet som efterskolelærer, forstander og viceskoleleder. Har drevet Prag Eksperten siden 2005 og er nu bosiddende i Prag. Indkvartering og servicering af Prag rejsende er vigtigste arbejde.

Motto: "Hvis man ikke ved, hvad man ellers skal sige, kan man jo prøve med sandheden!"

Øvrige interesser: Musik (amatørmusiker gennem mere end 20 år), søgemaskineoptimering af hjemmesider (SEO), mad, vin og biler. 

Pavel Vesely (født 1973:

Pavel Vesely

 

Uddannet på Karlsuniversitet i Prag efter et års ophold på Nykøbing Katedralskole i Nykøbing Falster som udvekslingsstudent. Kontakten med dansk har jeg bevaret igennem danske gæster i Prag. Arbejder blandt andet med pavel-helge.dk og realtours.cz.

Har været bosat i Prag igennem mere end 20 år - med jævnlige afstikkere til Vietnam, Sydafrika, Mozambique, Zimbabwe, Botswana og Namibia som turistguide for de tjekkiske rejsende, og Afghanistan og Sri Lanka for en NGO. Lærer gerne andre kulturer at kende på rejserne. 

Motto: ”Hvis du har 2 veje at vælge imellem, så tag den hårdeste. Med et par ølpauser ind imellem.”, ”Oplevelsen behøver ikke at være god, bare den er stærk!”, ”At rejse er at leve.”

 

Helge Schørring (født 1971):

Helge Schørring

Uddannet lærer og har bl.a. arbejdet en del år på Bagsværd Kostskole og gymnasium. Jævnlig gæst i Prag siden 1999 og bosat her gennem flere år. Har nået at bo i både Mala Strana, Zizkov, Letna og Smichov.

Pavel og jeg ejer sammen firmaet alternatives.cz, hvor vi blandt andet arbejder med dansksprogede gæster i pavel-helge.dk (turene her) og engelsk-sprogede specialture i realtours.cz.

Arkitektur, historie, film, bryggerier og ølhaver, filharmonien og verdens-musik koncerter er blandt de mange ting i Prag, der optager mig.