Fire Mikro-bryggerier og en Middag

Temaet for Fire Mikrobryggerier og en Middag er de mange gode og billige mikrobryggerier, der findes i Prag – men som ligger lidt væk fra de gader, hvor turisterne oftest kommer.

Turen har flere formål:

– at smage på gode, håndbryggede øl, der følger de berømte tjekkiske bryggetraditioner

– at høre om tjekkiske bryggemetoder, råvarer og traditioner – og at forstå bl. a. de “gradtal”, som næsten altid står i restauranternes øllister (f. eks. 11º eller 12º)

– at få noget godt at spise

– at få talt om løst og fast om Prag og Tjekkiet – og i det hele taget at have en afslappet og hyggelig dag sammen.

TID: Omkring 13:30 og indtil vi er færdige

MØDESTED: Efter aftale

Kan aftales på alle dage

FÆRDSEL: Med sporvogn (flere gange), til fods

MAD-DRIKKE: Øl og mad for egen regning - men ikke dyrt

DELTAGERANTAL: Ikke flere end 8 personer.

PRIS: I alt Czk. 5.500,- for tur, guidning osv. for en gruppe på op til 8 personer. Dette er eksklusiv mad og drikke. Forvent at spise eller drikke for ca. Czk. 6-800,- (kr. 180-240,-) pr. person, afhængigt at tørst og appetit. Jeg betaler naturligvis for mit eget forbrug.

sight seeing 52

Beskrivelse af turen til 4 Mikrobryggerier med 1 middag

Vi starter med at tage sporvognen til det “fjerneste” af dagens 4 mikrobryggerier, men alligevel kun få minutter med sporvogn. Her smager vi et par øl og spiser evt. en lille ret, hvis gæsterne ønsker det – og herefter går turen videre til næste bryggeri, lige i hjertet af det skønne kvarter Vinohrady. Her skal vi også smage nogle øl. Normalt tilbyder de et smagesæt med 4 1½ dl. glas af husets mest populære bryg. Måske skal vi lige kigge ned i kælderen, som er fin og fyldt med bryggeriudstyr.

Næste stop på ruten tilbyder også et smagesæt og ligger i øvrigt på den anden side af floden.

Endelig tager vi til det sidste mikrobryggeri, hvor det vil være tid at bestille et rigtigt måltid. Her er tale om et bryggeri om bord på et skib, som ligger stille. De er blandt andet kendte for at have vundet guldmedalje adskillige gange for deres sorte øl  i et felt på flere end 200 deltagere! Det er også på dette bryggeri, vi spiser middag.

Er vi op til 5 personer (4 gæster + guide), foreslår jeg, at vi ikke bestiller bord de enkelte steder – der er som regel god plads om eftermiddagen. Så kan vi tage det afslappet mht. tidspunkterne for at komme videre. Er vi flere, tør jeg ikke tage chancen, og så bestiller jeg borde, men må også være lidt mere “streng” med skiftene. Jeg bestiller dog altid bord på det sidste bryggeri, da vi så er nået til et tidspunkt, hvor flere mennesker går ud.

Det er en hyggelig dag!

Højdepunkter
  • At smage på gode, håndbryggede øl, der følger de berømte tjekkiske bryggetraditioner
  • At høre om tjekkiske bryggemetoder, råvarer og traditioner – og at forstå bl. a. de “gradtal”, som næsten altid står i restauranternes øllister (f. eks. 11º eller 12º)
  • At få noget godt at spise
  • At få talt om løst og fast om Prag og Tjekkiet – og i det hele taget at have en afslappet og hyggelig dag sammen.
Hvad skal du have med?

En god, sund tørst, god appetit, godt humør – og kontanter. Der bliver desuden brug for en dagsbillet til den offenbtlige transport, men det kan vi evt. klare i fællesskab.

Bedste tidspunkt for turen

Turen kan arrangeres året rundt. Vi mødes normalt omkring klokken 13-13:30.

Hyppigt stillede spørgsmål

Hvor langt går vi? Ikke ret langt, vi tager med sporvogn fra sted til sted.

Vi er et par stykker i gruppen, der ikke bryder os om øl – er det så en god idé at booke turen? Nej! Det synes jeg faktisk ikke, det er, medmindre I er meget tålmodige med de, der gerne vil smage på øllet og snakke om det.

Er det en pub crawl, som vi kan have lidt af en fest på? Nej, det er det ikke. Vi kommer til at smage på mange øl i løbet af dagen, og ingen skal kunne køre bil derfra. Men det er ikke en pub crawl, og vi skal vise hensyn til de øvrige gæster. I skal heller ikke “varme op” med nogle øl i forvejen.

Er turen velegnet til børn? Nej, det er den ikke.

Hvorfor er der maksimalt 8 deltagere? Igen for at kunne tage hensyn til andre gæster. Hvis jeg skal kunne kommunikere med en større gruppe, skal jeg tale meget højt, og vi kommer nærmest til at “overtage stederne”. Det ønsker jeg ikke

Bliv guidet på dansk

Selv om mange danskere taler og forstår engelsk rigtigt godt, så er det mest afslappende og udbytterigt at en udflugt foregår på ens eget modersmål. Man skal kun koncentrere sig om at lytte og tage oplevelserne ind – og har man spørgsmål, er det nu engang nemmest at stille dem på dansk.

Bliv guidet af lokale

Personligt har jeg boet i Prag siden 2007, og mit liv er derfor et ”lokalt” liv med de erfaringer og den viden, som kun en lokal kan have. Det samme gælder for mine dansktalende kolleger (danskere eller dansktalende tjekker), der guider nogle af turene.

Få en personlig oplevelse

Selv om de fleste ture foregår ad samme rute og på samme måde fra gang til gang, så er gæsterne ikke de samme. Og fordi vi lægger vægt på at fortælle i stedet for at gengive et manuskript, vil indholdet altid ”automatisk” blive tilpasset dagens gæster. Og spørgsmål undervejs giver ofte anledning til, at netop dén tur ikke ligner den forrige eller den næste.