Privat gruppetur i anledning af 60-års fødselsdag, 36 personer

Prag Udflugter

Prag udflugter og ture på dansk                         

Prag Udflugter v/ Laus Sørensen                      Dansk mobil: +45 42 83 88 55
Rumunska 8                                      ´        tjekkisk mobil: +420 776 819 223
12000 Praha 2 - Tjekkiet                                 e-mail: laus@prag-udflugter.dk

Guidede ture og udflugter i Prag

Privat gruppetur i anledning af 60-års fødselsdag, 36 personer

Nederst på siden: Kundens kommentarer efterfølgende

Om fredagen tager jeg med og henter jer i lufthavnen. Der vil være en flaske tjekkisk champagne på hvert værelse. Når I har haft god tid til indkvartering, kan vi gå ud og smage på det gode tjekkiske øl. Ca. 5-8 minutters gang fra hotellet ligger en hyggelig ølstue med godt øl – så der bestiller jeg plads til os. Så kan man enten blive siddende der indtil klokken ca. 18.30, hvor vi følges ad tilbage til hotellet – eller man kan gå lidt tidligere, hvis man trænger til et hvil eller gerne vil pynte sig lidt inden folkloreaftenen. Vi bliver hentet på hotellet klokken ca. 19.15, og folkloreaftenen starter klokken 20. Den varer til ca. 23, hvor vi så bliver kørt tilbage til hotellet igen. Til de festglade vil jeg vise et par steder, man kan fortsætte gildet i stedet for at gå lige hjem og i seng.

Lørdag kommer jeg på hotellet sammen med Pavel og er med til at starte byrundturen. Jeg dropper muligvis ud undervejs, da det er en meget travl periode for mig, men hos Pavel er i trygge hænder. Han sørger for pauser undervejs, bl.a. til frokost.

Klokken ca. 18.30 skal vi køre i taxier (jeg bestiller nogle) til restauranten. Man kan også spadsere, det vil tage ca. 15-20 minutter, og jeg går gerne forrest og viser vej. Men hvis man er i festtøjet og hvis der er sne på gaderne, vil mange nok foretrække at køre i taxi. Det kan vi aftale konkret, når I er her.

Efter restaurantbesøget vil nogle muligvis gerne feste videre. Jeg kunne i den sammenhæng foreslå en super cool cocktail bar i nærheden af jeres hotel, hvor de ”sejeste” kan gå hen. Der er sikkert trængsel og rockmusik – men samtidig nogle af byens dygtigste bartendere, gode drinks og fuldt knald på, hvilket måske vil tiltale de mest festglade.

Søndag bliver I hentet på hotellet klokken 8.00 og kørt til lufthavnen.

 

Selve fødselsdagsfesten havde denne ramme:

 

Restauranten hedder U Emy Destinnové. Den er forholdsvis lille, men dermed også intim. Den er hyggeligt indrettet med åbent ildsted og et stort sofaområde, hvor man kan slappe af med kaffe, cognac og måske en smøg. Kokken og ejeren er én og samme person, og han lægger stor vægt på kvalitet samt helt friske råvarer.

Restauranten ligger nogenlunde centralt men dog 15-20 minutters gang fra hotellet

 

Idéen er at de to hold forretter (først kolde, så varme) stilles på bordene på små fade, så man selv kan nappe de bidder, man bedst kan lide, over på sin tallerken.

Ved hovedretten har gæsterne 3 valgmuligheder. Det er lidt usædvanligt i forhold til dansk tradition, men har den fordel, synes jeg, at der kan være nogle lidt mere utraditionelle ting imellem – og at fiskespiserne kan tilgodeses med en hovedret, hvilket ellers ikke er så almindeligt ved fest-måltider.

 

Kolde forretter:

  • Friske franske østers med citron-pisket jomfru-olivenolie

  • Baby blæksprutte-carpaccio med ruccola og cherry tomater

  • Okse carpaccio med høvlet parmesan og pecorino ost samt trøffel olie

 

Varme forretter:

  • Grillet jomfruhummer med krydderurter og hvidløg

  • Aubergine fyldt med ristede peberfrugter og gedeost – på tomatsmør

  • Sprød ande scaloppine serveret med tørrede kirsebær og grappa

 

Salat:

  • Friske grønne salattyper serveret med ristede valnødder, gorgonzola og sød æble vineddike

 

Hovedretter (hver gæst vælger mellem følgende):

  • Pandestegt hav-aborre filet serveret med muslinger, blåmuslinger og rejer i en frisk blomme/tomatsauce med grillede grøntsager

  • Sydamerikansk oksesteak med tartuffo flødesauce, stegte kartofler og grillede grøntsager

  • Skovsvampe-risotto med trøffelolie og pecorino ost

 

Desserter (hver gæst vælger mellem følgende):

  • Philadelphia ostekage

  • Forførende chokolade tærte

  • Hvid chokolade mascarpone mousse med hindbær

 

Kuvertprisen er Czk. 800,-, svarende til ca. kr. 245,-. Hertil kommer drikkevarer. Steven og jeg skal gerne sammensætte vinene for dig indenfor en given prisramme, hvis du ønsker det. Det vil naturligvis også være oplagt med et glas kølig tjekkisk sekt som velkomstdrink – billigt, men meget velsmagende.

 

Med i prisen er en hyggepianist, som underholder fra 19-23 – og restauranten vil være lukket for andre gæster, således at I kan hygge jer helt privat.

 

Kundens kommentarer efterfølgende:

 

Kære Laus og Pavel

 

Hjertelig tak for en rigtig flot indsats. Det gik rigtigt godt, selv vejret havde I sørget for. Lækker mad, flot og seriøs rundvisning, lækker mad, glade gæster.

 

Husk at hilse Pavel og også takke ham mange gange.

 

Håber at vi ses igen.

 

De venligste hilsner

fra Winnie og Carsten og alle gæsterne.